Kako vam bo dostavljeno naročeno blago?

Naročeno blago prejmete preko GLS dostavne službe oz. preko osebnega prevzema. Kupec krije poštnino sam, če je znesek nakupa nižji od 50 €, v nasprotnem primeru stroška dostave ne zaračunamo. Stroški dostave so obračunani po trenutnem GLS ceniku, kar znaša 3,00€. Dostava naročenega blaga v spletni trgovini je mogoča le na ozemlju Republike Slovenije.

Kdaj bom prejel(a) naročeno blago?

Naročeno blago boste najverjetneje prejeli v 24 do 48-ih urah po oddaji naročila, v primeru načina plačila predračuna v 24 do 48-ih urah po prejemu plačila. O morebitni zamudi vas bomo obvestili po elektronski pošti. Naročila, ki jih dobimo v soboto, nedeljo ali praznik, so odpremljena prvi naslednji delovni dan.

Davek na dodano vrednost (DDV) je vključen v vse cene.

Ali lahko pošljem izdelek tudi na drug naslov ali kot darilo?

Da. Izdelke lahko pošljete na katerikoli naslov znotraj ozemlja Republike Slovenije.

V kolikor želite, da je prejemnik izbranih izdelkov ali storitev druga oseba kot naročnik, oziroma plačnik naročila, izberite možnost “Pošlji na drug naslov” in v obrazec vnesite zahtevane podatke za naslov prejemnika.

V primeru, da želite kupiti izdelek kot darilo nam pišite na nazorjeva@cocozebra.com, ali pa pokličite na 040 882 892. Pošiljki ne bomo priložili računa in prejemniku ne bo potrebno nič plačati, račun pa bomo poslali na naslov naročnika.

Izdelke ali storitve je mogoče poslati na drug naslov ali kot darilo izključno ob predpogoju, da je način plačila v elektronski trgovini kreditna kartica ali plačilo preko predračuna.